Μήνυμα Χριστουγέννων

Βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων… Στολισμένοι δρόμοι γεμάτοι από κόσμο που τρέχει να προλάβει τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, ουρές στις υπεραγορές, αυξημένη κίνηση στα καταστήματα, ζαχαροπλαστεία με όλων των ειδών τα γιορτινά εδέσματα, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, νοικοκυριά στολισμένα και εφοδιασμένα με όλα τα ‘απαραίτητα’ για το γιορτινό τραπέζι, παιδιά που ανυπομονούν για τον Άγιο Βασίλη… Γενικότερα ένας πυρετός προετοιμασιών για τις μέρες που ακολουθούν!
Ποιό είναι όμως πραγματικά το μήνυμα και το νόημα των Χριστουγέννων;
Για αρκετούς ανθρώπους, τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος θλίψης, είτε γιατί δεν διαθέτουν χρήματα για να αγοράσουν δώρα για τα παιδιά τους, την οικογένεια και τους φίλους τους, είτε γιατί σκέφτονται αγαπημένα πρόσωπα τα οποία δεν θα είναι εφικτό να περάσουν μαζί τις μέρες αυτές για διάφορους λόγους.
Αναμφίβολα, ο καθένας μας βιώνει τα Χριστούγεννα με διαφορετικό τρόπο και αυτή η γιορτή έχει άλλη σημασία για τον καθένα από εμάς.
Αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, ας εστιάσουμε στο πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων, το οποίο δεν είναι άλλο από την αγάπη, την ελπίδα, την χαρά, την ειρήνη, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοβοήθεια και τις όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Καλές γιορτές εύχομαι σε όλους από καρδιάς!

Άννα Χατζηκυριάκου

quote20181221211121

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s