ΑΓΧΟΣ & ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ανακοίνωση/Πρόσκληση στο ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήριο: Άγχος & Ψυχοσωματικά Συμπτώματα.

Το άγχος είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση για την αντιμετώπιση καθημερινών καταστάσεων. Κάθε άτομο αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο το άγχος του, το οποίο θεωρείται φυσιολογικό κάτω από ορισμένες περιστάσεις. Σε κάποιες άλλες όμως περιπτώσεις αυξημένου άγχους, συμβάλει στο να υπολειτουργεί το άτομο στις δραστηριότητες του και στο να επηρεάζεται αρνητικά η υγεία του.

Στο εργαστήριο αυτό θα διερευνηθούν:

  • Γενικές πληροφορίες για το άγχος.
  • Διαφορά άγχους – στρες.
  • Ψυχοσωματικά συμπτώματα
  • Κρίση Πανικού.
  • Τεχνικές διαχείρισης καθημερινού στρες.

Μέσα στο ασφαλές πλαίσιο της μικρής σε αριθμό ατόμων ομάδας τα μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν πώς σκέφτονται, πώς νιώθουν και πώς συμπεριφέροντα. Μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και τη χρήση τεχνικών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν συμπεριφορές, να εκφραστούν και να βελτιώσουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις καθημερινές στρεσογόνες καταστάσεις της ζωής τους.

Σάββατο 6/4/2019 15:30-17:30
Ζήνωνος Κιτιέως 6, Στέλιος Κωρτ, Διαμ. 103, 7060 Λιβάδια-Λάρνακα (προσωπικό γραφείο)

Εισηγήτρια: Άννα Χατζηκυριάκου – Κλινική Ψυχολόγος.

Κόστος συμμετοχής: €20/άτομο.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 99072085 μέχρι την Παρασκευή 5/4/2019.

άγχος

Αυτοεκτίμηση και Υγιείς Σχέσεις:Βιωματικό Εργαστήριο

Ανακοίνωση/Πρόσκληση στο βιωματικό εργαστήριο: Αυτοεκτίμηση και υγιείς σχέσεις.

Η αυτοεκτίμηση αναφέρεται στην εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, πόσο τον σεβόμαστε, τι αξία του δίνουμε, επηρεάζει τα συναισθήματα και τις σχέσεις μας. Στο εργαστήριο αυτό θα διερευνηθούν:

-Οι διαστάσεις της αυτοεκτίμησης καθώς και οι παράγοντες που την έχουν διαμορφώσει.-

Διαφορές αυτοεκτίμησης-αυτοπεποίθησης.

-Πως οι αρνητικές σκέψεις εμποδίζουν την καθημερινότητα μας και τι επιπτώσεις μπορεί να επιφέρουν.
-Πως η αυτοεκτίμηση μας επηρεάζει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
-Τεχνικές για ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

rhdr

rhdr

Μέσα στο ασφαλές πλαίσιο της μικρής σε αριθμό ατόμων ομάδας τα μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν πώς σκέφτονται, πώς νιώθουν και πώς συμπεριφέρονται για τον εαυτό τους και τους άλλους. Μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και τη χρήση τεχνικών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν συμπεριφορές, να εκφραστούν, να ενισχύσουν την εικόνα του εαυτού τους και κατ’ επέκταση την αυτοεκτίμησή τους.

Σάββατο 23/2/2019 11:00-13:00
Ζήνωνος Κιτιέως 6, Στέλιος Κωρτ, Διαμ. 103, 7060 Λιβάδια-Λάρνακα (προσωπικό γραφείο)
Εισηγήτρια: Άννα Χατζηκυριάκου – Κλινική Ψυχολόγος.

Κόστος συμμετοχής: €20/άτομο.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 99072085 μέχρι την Παρασκευή 22/2/2019.

Μήνυμα Χριστουγέννων

Βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων… Στολισμένοι δρόμοι γεμάτοι από κόσμο που τρέχει να προλάβει τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, ουρές στις υπεραγορές, αυξημένη κίνηση στα καταστήματα, ζαχαροπλαστεία με όλων των ειδών τα γιορτινά εδέσματα, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, νοικοκυριά στολισμένα και εφοδιασμένα με όλα τα ‘απαραίτητα’ για το γιορτινό τραπέζι, παιδιά που ανυπομονούν για τον Άγιο Βασίλη… Γενικότερα ένας πυρετός προετοιμασιών για τις μέρες που ακολουθούν!
Ποιό είναι όμως πραγματικά το μήνυμα και το νόημα των Χριστουγέννων;
Για αρκετούς ανθρώπους, τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος θλίψης, είτε γιατί δεν διαθέτουν χρήματα για να αγοράσουν δώρα για τα παιδιά τους, την οικογένεια και τους φίλους τους, είτε γιατί σκέφτονται αγαπημένα πρόσωπα τα οποία δεν θα είναι εφικτό να περάσουν μαζί τις μέρες αυτές για διάφορους λόγους.
Αναμφίβολα, ο καθένας μας βιώνει τα Χριστούγεννα με διαφορετικό τρόπο και αυτή η γιορτή έχει άλλη σημασία για τον καθένα από εμάς.
Αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, ας εστιάσουμε στο πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων, το οποίο δεν είναι άλλο από την αγάπη, την ελπίδα, την χαρά, την ειρήνη, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοβοήθεια και τις όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Καλές γιορτές εύχομαι σε όλους από καρδιάς!

Άννα Χατζηκυριάκου

quote20181221211121