Υπηρεσιες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ:

Σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται τηρείται αυστηρά ο Κώδικας Δεοντολογίας του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και το απόρρητο της επαγγελματικής σχέσης μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου.

Η απόλυτη εχεμύθεια, η υπευθυνότητα, ο σεβασμός για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του, η αντικειμενικότητα, η αξιοπρέπεια και η προστασία της ευημερίας του πελάτη θεωρούνται δεδομένα και διαφυλάσσονται σε ύψιστο βαθμό.

Ο χώρος του γραφείου έχει φροντιστεί ανάλογα ούτως ώστε να αποπνέει ψυχική ηρεμία, εμπιστοσύνη, ασφάλεια, άνεση, να διατηρεί της ιδιωτικότητα, να προωθεί τη δημιουργικότητα και την ελευθερία λόγου του ατόμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ:

Ώς επαγγελματίας κλινικός ψυχολόγος μπορώ να βοηθήσω άτομα με άγχος, κρίσεις πανικού, φοβίες, μετατραυματικό στρες και γενικότερα Αγχώδεις Διαταραχές. Οι Aγχώδεις Διαταραχές χαρακτηρίζονται από έντονα, χρόνια συμπτώματα άγχους τα οποία προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες στη διάθεση, στη σκέψη, στη συμπεριφορά καθώς και στις βιολογικές λειτουργίες του ατόμου. Επίσης τα συμπτώματα άγχους είναι πολύ πιθανόν να περιορίζουν ή και να εμποδίζουν τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες του ατόμου.

Έχω εμπειρία με άτομα που υποφέρουν από Διαταραχές της Διάθεσης όπως κατάθλιψη, δυσθυμία, κυκλοθυμία, μανία, υπομανία και Διπολικές Διαταραχές. Οι Διαταραχές της Διάθεσης είναι μια ομάδα διαταραχών που χαρακτηρίζονται από συναισθηματική αστάθεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις η συναισθηματική διάθεση μπορεί να επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό όλες κυριολεκτικά τις πλευρές της συμπεριφοράς ενός ατόμου, καθώς και την αντίληψη για τον κόσμο που έχει το άτομο αυτό.

Επίσης, ασχολούμαι εκτενέστερα με Διαταραχές Προσωπικότητας όπως ψυχαναγκαστική/καταναγκαστική, οριακή, ναρκισσιστική, εξαρτημένη, αντικοινωνική και αποφευκτική διαταραχή. Οι Διαταραχές Προσωπικότητας χαρακτηρίζονται από άκαμπτες και δυσπροσαρμοστικές απαντήσεις στο στρες, οπότε επηρεάζεται όλη η ζωή του ατόμου και όσων είναι στο κοινωνικό του περιβάλλον. Συχνά τα άτομα με Διαταραχή της Προσωπικότητας δεν έχουν ή δυσκολεύονται ν’ αποκτήσουν εναισθησία στα δυσπροσαρμοστικά σχήματα της συμπεριφοράς τους, οπότε δύσκολα προσέρχονται για θεραπεία και δύσκολα επίσης θεραπεύονται.

Στα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται ακόμα η Σχιζοφρένεια και οι Ψυχωσικές Διαταραχές, οι Διαταραχές στην Πρόληψη Τροφής όπως ψυχογενής ανορεξία και βουλιμία, οι Διαταραχές Ύπνου όπως αϋπνία και υπερυπνία, οι Σωματόμορφες Διαταραχές όπως υποχονδρίαση, Διαταραχές Χρήσης Ουσιών και οι Σεξουαλικές Διαταραχές.

Παρέχονται οι ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Ατομική Ψυχοθεραπεία
  • Θεραπεία ζεύγους
  • Ψυχοθεραπεία παιδιών (10+ ετών) και εφήβων
  • Συμβουλευτική γονέων
  • Διαδικτυακή Ψυχοθεραπεία
  • Βιωματικά εργαστήρια
  • Διαλέξεις
  • Ψυχομετρική Αξιολόγηση Ενηλίκων (WAIS-IV)